Over ons

Ons Verhaal

Leeman is een familiebedrijf dat sinds 1992 in bedrijf is. Begonnen als een patisserie/ bakkerij is het langzaam getransformeerd tot zijn huidige vorm. Hoewel er veel veranderd is, zijn er ook dingen hetzelfde gebleven. Streven naar hoogste kwaliteit, betaalbaarheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn niet veranderd en zullen niet veranderen. 

Tot op de dag van vandaag, worden de broodjes nog steeds vers gebakken, zonder kleurstoffen, conserveermiddelen of andere toevoegingen, is er veel plezier en passie op de werkvloer en heerst er betrokkenheid voor de buurt.

Dit allemaal heeft geleid tot een ongekend succes en bekendheid in Amsterdam en ver daarbuiten, waar ontzettend veel dankbaarheid voor is.

1901

Open!

De familie Leeman opent in het begin van de 19e eeuw zijn deuren. Weliswaar als ‘Bakker’ Leeman. De familiebedrijf exploiteert een zéér succesvolle patisserie.

1960

troonwissel – leeman jr.

Inmiddels, al langer dan een halve eeuw een begrip in de Amsterdamse Pijp en voor vele ook de dagelijkse bakker in Amsterdam Zuid.  Er komt een troonwissel binnen de familiebedrijf. Zoon Leeman junior gaat succesvol verder.

1992

overname mr. doner

Een jong, ambitieus en ondernemende werknemer is inmiddels al enige tijd werkzaam voor de familie Leeman. Wegens ouderdom van de toenmalige eigenaar heeft Mr. Doner de mogelijkheid om de bakkerij over te nemen. En je raad het al, dat gebeurt ook.

1998

turkse pizza

Met de overname werd ook de know-how overgenomen van de famillie Leeman op het gebied van patisserie. Na de overname werd de productie ook door onszelf als vanouds voortgezet. Van slagroomtaarten tot gevulde koeken en van croissants tot baguettes werden in onze eigen bakkerij gebakken en gemaakt. In verloop van tijd kwamen er naast reguliere patisserie producten ook steeds meer producten uit het buitenland geïntroduceerd zoals Italiaanse broden en Turkse pizza’s (Lahmacun).

 

2000

doner kebab

Wij zijn het millennium letterlijk knallend in gegaan! Het was werkelijk het begin van een nieuwe tijdperk. Door alle ontwikkelingen in die jaren merkten wij dat onze ambachtelijke bakkersproducten werden vervangen door ‘productie broden’ in grote fabrieken. Het was tijd voor iets nieuws en inmiddels waren de in 1998 geïntroduceerde buitenlandse producten ook een succes. Dit heeft ons de moed ingeblazen om de toen nog ‘oo zo onbekende’ doner kebab toe te voegen aan ons menu.

2014

chefkok julius jaspers

De welbekende Nederlandse chefkok Julius Jaspers is op zoek naar een lekkere broodje kebab om van te smullen. Zijn medewerkers adviseren hem om een lekkere broodje te halen bij Leeman Doner. Dit is tevens de start van een samenwerking voor een voorgerecht binnen de Michelin ster waardige restaurant van meneer Jaspers. Ons welbekende, oeroude, overheerlijke broodje was opgenomen in het assortiment van een geweldige restaurant.

2019

EUropese doner kebab kenner kiest voor leeman

Ali Ekmekci – de buitenlandse Kebab specialist met vele volgers over de hele wereld. Prijst Leeman met de conclusie de Beste doner van Europa te hebben.

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag – Zondag: 12.00 – 20.00

Vrijdag: 11.00 – 20.00

Bellen

(020) 662-2596

Adres

Van Woustraat 160

1073 LW Amsterdam